Lerner Tamás vagyok. Tíz éve tanítok ógörög nyelvet, az alábbi könyvek segítségével:

A tanítási módszerem minimumszinten — Magyarországon tudtommal egyedülálló módon — beszédcentrikus. Ez azt jelenti, hogy hallgatóim elsősorban hallás és beszéd útján tanulják meg az ógörög nyelv alapjait, mintha élő nyelvet tanulnának. Természetesen olvasni is tanulnak a kezdetektől fogva, a hangsúly azonban a nyelv aktív használatán van. A beszédcentrikus módszerrel nemcsak sokkal gyorsabban lehet nyelvet tanulni: a tanuló nyelvtudása jelentősen mélyebb is lesz a hagyományos módszerrel elérhető mélységhez képest.

A minimumszintet meghaladva olvasáscentrikussá válik a tanulás: tanulóim sok szöveget olvasnak a jelenleg elérhető legjobb tananyagok segítségével mindig a saját szintjükön, és mindig csak a legszükségesebb nyelvtani magyarázatokkal. A cél ekkor is az, hogy aktívan használják a nyelvet, azaz közvetlenül értsék az olvasott görög szöveget ahelyett, hogy nyelvtani elemzéssel próbálnák megfejteni.

A nyelvi programom részleteiről itt olvashat.

Várom jelentkezését abban az esetben is, ha ön már jelenleg is tanul görögül valamilyen formában, és csupán pluszsegítségre van szüksége. Ebben az esetben az órák tartalmát teljes mértékben az ön igényei határozzák meg.

A nyelvtanítás mellett Quintus Smyrnaeus magyarul jelenleg nem olvasható eposzának fordításán dolgozom. Fordításom kezdő sorait megtekintheti itt.

Óradíj: 6 000.- Ft / 60 perc.

Az első óra ingyenes.

További információért kérem hívjon vagy írjon emailt.

A részletes önéletrajzomat megtalálja itt.